Man, 63 jaar.

Problemen met de stoelgang kunnen je hele leven beheersen. Ze sluipen langzaam in je leefpatroon en laten zich maar moeilijk verjagen. Gevolg? Je buik zit je dagelijks letterlijk in de weg en je humeur wordt er niet beter op. Bij de huisarts kwam ik meestal niet verder dan de voor mij niet werkende poeder zakjes ‘stijfsel’ en het advies om wat meer te gaan drinken en bewegen.

Erna van Praktijk VidaSana heeft mijn hele voedingspatroon en -gewoonten onder de loep genomen. Na een uitgebreide intake en een reeks eenvoudige, praktische tips en voedingssupplementen is ‘het systeem’ weer helemaal op gang. Ik eet nu gevarieerd, drink veel meer vocht (vooral water) en ben weer een vaste dagelijkse bezoeker van het kleinste kamertje in huis.

Herken je mijn probleem, kan ik je Praktijk VidaSana alleen maar van harte aanbevelen!

********************

Man, 54 jaar.

Ik ben erg geholpen met het advies van Erna.

Medio 2018 had ik al ’n half jaar last van m’n darmen en ben ik naar de huisarts gegaan. Na doorverwijzing kreeg ik van de Maag- , Lever- en Darmarts,  o.b.v. bloed- en darmonderzoek, te horen dat ik zeer waarschijnlijk een lichte vorm van de ziekte van Crohn heb. Zonder verder een concreet advies of behandelplan. Ook m’n huisarts had dit niet echt.

Omdat de klachten hiermee niet verholpen waren ben ik bij Erna gekomen.  Zij heeft me, o.b.v. dezelfde onderzoeksresultaten en 2 a 3 gesprekken, een aantal relatief eenvoudige adviezen en tips gegeven, qua voeding. Dit met een duidelijke toelichting.

In 1e instantie was ik wat sceptisch maar na enkele weken merkte ik al verbetering en sindsdien hou ik me aan dit advies en heb ik geen last meer van de klachten.

Ook de no-nonsens werkwijze, heldere manier van communiceren en logische uitleg van Erna vond ik erg prettig!

***********************

Man, 54 jaar

Ik kreeg in de zomer van 2020 steeds meer last van gewrichtspijnen na het sporten en ook na klussen doen.  Ik ben daarom bij Erna gekomen met deze klachten. Zij heeft mij zeer goed geholpen met mijn eetpatroon aan te passen. Ik dacht dat ik al aardig gezond bezig was. Maar zij heeft mij veel inzicht gegeven over wat nu echt gezond is. Ik ben nu helemaal van mijn klachten af.