Orthomoleculaire Geneeskunde

In de orthomoleculaire geneeskunde wordt gekeken naar de mens als geheel. Zowel lichamelijk als emotioneel. Orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire (aanvullende) geneeskunde waarbij wordt gezocht naar de oorzaken van klachten en ziekten. De basis van de orthomoleculaire geneeskunde is dezelfde als de reguliere medische wetenschap met nieuwe wetenschappelijke inzichten. Van vele klachten en ziekten weten we hoe we deze met medicatie kunnen beïnvloeden maar door meer te focussen op de onderliggende oorzaak en deze met voeding en leefstijl te beïnvloeden is dit een waardevolle aanvullende geneeskunde. Voeding en leefstijlgeneeskunde!

Darmtherapie

Darmtherapie is een onderdeel van de orthomoleculaire geneeskunde waarbij de gezondheid van de darmen en de spijsverteringsorganen centraal staan. De darmen zijn niet voor niets gelegen in het centrum van ons lichaam. De werking van de darmen is van grote invloed op ons dagelijks leven en speelt een grote rol in het ontstaan van allerlei ziekten en klachten. Voeding is onze energie leverancier. Om goed te kunnen bewegen, denken, onze dagelijkse dingen te kunnen doen en gezond te blijven hebben we voedingsstoffen nodig. Onze spijsvertering bewerkt ons dagelijks eten tot kleine bruikbare stofjes die door de darm worden opgenomen en elders in het lichaam hun werk doen.
Wat gebeurt er als je voedingskeuze niet de gezondste of de juiste is of je darmgezondheid te wensen over laat? Als je voeding en of je darmgezondheid niet optimaal is worden voedingsstoffen niet goed opgenomen en kunnen er tekorten van voedingsstoffen, klachten en ziekten ontstaan.

Denk eens aan de invloed van de darmgezondheid op ons immuunsysteem wat zich voor 80% in onze darmen bevindt. Of de invloed hoe we ons voelen en gedragen. De darmen worden ons “tweede brein” genoemd. Iedereen herkent het wel; de vlinders in de buik, buikpijn van angst of spanning of het “onderbuik gevoel”.

Tijdens mijn studies leerde ik steeds meer over deze belangrijke en centrale rol van ons spijsverteringsstelsel. En de invloed, zowel positief als negatief, die we hier zelf op hebben.
Reden voor mij om mij te specialiseren tot darmtherapeut.

Zoals elk mens verschillend is blijkt dat bij verschillende mensen met dezelfde klachten de oorzaak vaak anders is. Bij Praktijk VidaSana krijg je een persoonlijk advies. Samen kijken we naar de oorzaak van ontstane klachten en krijg je adviezen over de juiste voeding, leefstijl en over eventueel voedingssupplement gebruik. Maar met deze kennis alleen kom je er niet. Het in praktijk brengen van deze kennis is misschien nog wel belangrijker. Niet alleen weten maar ook doen. Ik help je met het makkelijk toepasbaar maken van veranderingen in het dagelijkse leven.