Orthomoleculaire Geneeskunde

In de orthomoleculaire geneeskunde wordt gekeken naar de mens als geheel. Zowel lichamelijk als emotioneel. Orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire (aanvullende) geneeskunde waarbij wordt gezocht naar de oorzaken van klachten en ziekten. De basis van de orthomoleculaire geneeskunde is dezelfde als de reguliere medische wetenschap met nieuwe wetenschappelijke inzichten. Van vele klachten en ziekten weten we hoe we deze met medicatie kunnen beïnvloeden maar door meer te focussen op de onderliggende oorzaak en deze met voeding en leefstijl te beïnvloeden is dit een waardevolle aanvullende geneeskunde. Voeding en leefstijlgeneeskunde!

Darmtherapie

Darmtherapie is een onderdeel van de orthomoleculaire geneeskunde waarbij de gezondheid van de darmen en de spijsverteringsorganen centraal staan. De darmen zijn niet voor niets gelegen in het centrum van ons lichaam. De werking van de darmen is van grote invloed op ons dagelijks leven en speelt een grote rol in het ontstaan van allerlei ziekten en klachten. De darmen zijn het eerste contact met de onze voeding en de buitenwereld. Een goede werking zorgt voor een goede vertering en beschermt ons tegen ziekmakende micro-organismen die we met de voeding binnen krijgen.
Voeding is onze energie leverancier. Om goed te kunnen bewegen, denken, onze dagelijkse dingen te kunnen doen en gezond te blijven hebben we voedingsstoffen nodig.
Wat gebeurt er als je voedingskeuze niet de gezondste of de juiste is of je darmgezondheid te wensen over laat? Als je voeding en of je darmgezondheid niet optimaal is worden voedingsstoffen niet goed opgenomen en kunnen er tekorten van voedingsstoffen, klachten en ziekten ontstaan.

Denk eens aan de invloed van de darmgezondheid op ons immuunsysteem wat zich voor 80% in onze darmen bevindt. Of de invloed hoe we ons voelen en gedragen. De darmen worden ons “tweede brein” genoemd. Iedereen herkent het wel; de vlinders in de buik, buikpijn van angst of spanning of het “onderbuik gevoel”.