Over Erna

Mijn naam is Erna Kolkman, Orthomoleculair Therapeut en Darmtherapeut. Binnen Praktijk VidaSana begeleid ik mensen met gezondheidsklachten door samen de oorzaak van de klachten te achterhalen, soms met behulp van aanvullend laboratorium onderzoek, om daarna samen de gezondheid te verbeteren of te herstellen.

Ruim 26 jaar heb ik met veel plezier gewerkt als apothekersassistente. Tijdens mijn werk als apothekersassistente heb ik ervaren wat een mooie aanvulling orthomoleculaire geneeskunde kan zijn bij vele ziekten en klachten. Hierdoor werd mijn interesse gewekt en besloot ik in 2008 de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer te gaan volgen. In de periode daarna volgden vele workshops en cursussen over orthomoleculaire geneeskunde, voeding en leefstijl.

In 2016 besloot ik mijn kennis verder te verdiepen en heb ik de opleidingen Medische Basis Kennis, Orthomoleculaire Geneeskunde en Darmtherapeut met goed gevolg afgelegd. Door nascholingen en cursussen houd ik mijn kennisniveau op peil en breid ik deze uit.

Mijn jarenlange ervaring in de apotheek en mijn kennis van medicatie vormen samen met mijn kennis van de orthomoleculaire geneeskunde de basis voor de start van mijn eigen praktijk.

Mijn visie is dat voeding en leefstijl belangrijke factoren zijn voor het behalen en behouden van een optimale gezondheid. Het is interessant om te zien hoe groot het herstellend vermogen van ons menselijk lichaam is. Hiervoor heeft het lichaam wel de juiste voedingsstoffen en omstandigheden nodig om alle processen in het lichaam goed te laten verlopen. Voor mij is het dé uitdaging om de oorzaak van klachten en of ziekten te achterhalen en samen met u tot een gepaste oplossing te komen.