Vanwege de Corona crisis is Praktijk VidaSana binnen Apotheek Nootdorp niet toegankelijk.

Om je goed van dienst te kunnen zijn zullen vanaf heden de consulten via AVG-conform videoconsult of in mijn praktijk aan de Europalaan 26 te Pijnacker plaatsvinden (volgens de richtlijnen van het RIVM). Tot vooralsnog vergoedden de zorgverzekeraars geen internetconsulten maar een aantal zorgverzekeraars doen dit nu wel en gezien de omstandigheden zullen meer zorgverzekeraars hierin volgen. Meer informatie hierover kan je opvragen bij je zorgverzekeraar.

Coronavirus Covid-19.

Wat kun je doen om je immuunsysteem te ondersteunen?

Het RIVM geeft belangrijke adviezen om te proberen te voorkomen dat je het virus krijgt of verspreidt, blijf het RIVM daarom volgen en houdt je aan de aanbevelingen!

Het is bekend dat mensen met een zwakke immuniteit meer kans hebben om ernstiger ziek te worden. Wat kun je zelf doen om een positieve bijdrage te leveren aan je immuunsysteem?

.

* Eet voldoende verse groente en fruit.

* Drink voldoende water (1,5-2 liter) per dag. Bedenk dat koffie, zwarte thee en alcohol vocht onttrekkend zijn.

* Koud af douchen na het baden of douchen.

* Zorg voor een goede nachtrust.

* Zorg voor voldoende ontspanning en beweging. Ga naar buiten. Houd hierbij wel de richtlijnen van het RIVM aan.

* Vermijd zoveel mogelijk bewerkte voeding en toegevoegde suikers. Deze voedingsmiddelen kunnen onze natuurlijke barrières (darmslijmvlies) tegen micro organismen verstoren.

* Zoals wel bekend van de yoghurt reclames bevindt 80% van ons immuunsysteem zich in onze darmen. Pro-biotische voeding (bevat bacteriën) als zuurkool uit vat, rauwmelkse yoghurt, olijven, kefir bevatten levende bacteriën die een positieve bijdrage leveren aan onze darmgezondheid. Prebiotische voeding (voeding voor de darmbacteriën) als prei, ui, witlof, aardpeer, pastinaak, chicorei, knoflook zijn goede voedingsstoffen voor onze darmbacteriën.

* Nuttig voldoende omega 3 vetzuren. Deze vetzuren spelen een rol in het ontstekingsmechanisme. Bronnen zijn de vette vissen als makreel, haring, wilde zalm, walnoten en lijnzaad en de oliën hiervan.

* Vitamine C, vitamine D en zink zijn een aantal van de belangrijke vitamines en mineralen voor ons immuunsysteem. Wereldwijd lopen er een aantal studies over de rol van vitamine C en de behandeling van longproblemen door het Corona Covid-19. Zie de volgende artikelen Vitamine C  Reformatorisch Dagblad  Vit C en Corona

Voor meer info over vitamine C, vitamine D en doseringen neem contact op.